ONderweg ben ik OFFline

Met deze nieuwe campagne richt de overheid zich op het gebruik van smartphones in het verkeer. Dat bellen in het verkeer gevaarlijk is (en niet toegestaan) weet iedereen zo onderhand wel. Maar met de carkits en telefoonhouders is het al snel verleidelijk om tóch even het binnenkomende WhatsApp-bericht te bekijken, die Facebook-update te lezen of een nieuwe snaps te checken.

En elke keer als je een berichtje ontvangt raak je even afgeleid van de weg. Gelukkig is er een simpele oplossing; zet je mobiel op stil. Zo raak je niet zo snel afgeleid door je berichten. En kun je je beter concentreren op de weg. Klinkt suf? Misschien wel. Maar het is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor anderen.

Dus: ONderweg ben ik OFFline.

Lees meer op de campagnesite van de overheid.